A babaruha webshop igazi kincses bánya

Babaváró ajándék ötletek

2020.06.23 08:51

Ebben a cikkünkben hasznos babaváró ajándék ötletekről fogunk írni, hiszen már itthon is egyre nagyobb divat babaváró bulit rendezni, amit általában a csöppség érkezése előtt néhány héttel szokás tartani.

Egy ilyen vidám összejövetelen általában a kismama nő rokonai, barátnői és kolléganői jönnek el, s a tapasztaltabbak rengeteg jó tanáccsal látják el a leendő anyukát, illetve ilyenkor adják át azokat a baba ajándékokat, amelyeknek az első néhány hónapban nagy hasznát veheti a kisbaba és a kismama is. Nézzük meg, milyen babaváró ajándékot érdemes adni egy első gyermekét váró kismamának!

 

nevre_szolo_babaajandek

1. Baba rugdalózó nélkül ne is induljunk el a babaváró buliba

A baba rugdalózó egy olyan esszenciális ruhadarab az újszülöttek ruhatárában, amiből mindig hiány van egy idő után. Mivel a legtöbb újszülött az első hetekben csak alszik, eszik, telepakolja a pelusát, pislog és édes kis hangokat ad ki, így nem sok értelme van ilyenkor készségfejlesztő játékokat vagy túl hangos csörgőket venni. Ebben az életszakaszban főként alvásra, evésre és rengeteg szeretetre van szükségük a kis pindurkáknak.

 

Miért jó ötlet a baba rugdalózó, mint ajándék?

A baba rugdalózó azért jó ötlet baba ajándéknak, mert a csöppségeknek van egy olyan szokása, hogy időnként telerobbantják a pelusukat, aminek tartalma gyakran a babák hátáig is felér. Így nem elég, ha tisztába tesszük őket, bizony teljesen át kell öltöztetni a babákat, hogy újra komfortosan érezzék magukat.

Napi egy ilyen incidens szerencsésnek mondható, viszont ahogy fejlődnek a kicsik, úgy pakolják hamarabb tele a pelust, így mindenképpen érdemes rengeteg rugdalózót beszerezni, hogy mindig legyen tiszta egy-egy incidens után.

 

Milyen minőségűek a Pindurka baba rugdalózók?

A Pindurka Webshop baba rugdalózó kínálata természetesen csak 100% pamut anyagból készült édes kis babaruhákat tartalmaz, hiszen a kicsik bőre rendkívül érzékeny, így felejtsük el a műszálas, szúrós, irritáló anyagokat az első 5-10 évben.

Az itt található babaruhák magyar családi vállalkozásból érkeznek, így minden ízében magyar gyártású, tervezésű és kivitelezésű termékekkel lehet itt találkozni. Mindegyik babaruha saját márkás (bennük van a Pindurka logó), illetve a gyártás és előkészítés során a szakemberek a tökéletességre, a minőségre, a puhaságra és a bájos babás dizájnra teszik a hangsúlyt.

 

2. Desszert helyett inkább pelenkatortát vigyünk

A kismamának nincs szüksége rendkívül egészségtelen cukros desszertekre, hiszen az nemcsak a saját, de a baba egészségére és fejlődésére is káros hatással van. Ha már nagyon ennivalót akarunk vinni, vigyünk egy gyümölcskosarat a kismama kedvenceivel megtömve - de ne gyümölcslevet, mert az nagy inzulinreakciót vált ki.

 

Mi az a pelenkatorta? - eláruljuk: ez nem ehető ajándék :)

A pelenkatorta egy rendkívül népszerű babaváró ajándék, hiszen mint tudjuk, sem a 100%-ban lebomló eldobható pelenkákból, sem pedig a textilpelenkákból nem lehet eleget venni, annyira gyorsan bepiszkolják a kis csöppségek őket.

A pelenkatortát hasonlóan kell elképzelni, mint az egészségre oly káros hagyományos tortát, csak itt a szinteket nem piskóta alkotja, hanem csokorba kötött textil és környezetbarát eldobható pelenkák, amelyeket egy szalaggal szokás egybekötni.

Díszítésként tehetünk az így kapott pelenka szintekre különféle apróságokat is, így egy pár kis cipellőt arra az időre, amikor már totyogni kezd a pici, fürdőszobába való vízi játékokat, vagy egy-egy rágókát a fogzási időszakra.

Dupla, tripla pelenkatorta - minél több, annál jobb

Mivel pelenkából sosem elég, a kismama annak is nagyon örül, ha több pelenkatortát kap, mert a terhesség utolsó szakaszában ajándékba kapott pelenkák bizony már az első hetekben elfogynak. Ezzel, csakúgy, mint a baba rugdalózóval, garantáltan nem fogunk mellé, és biztosan örül neki majd a kismama és a picurka is.

 

3. Pólya a nyugtató alvásért

Rengeteg kutatás bizonyította már, hogy az újszülöttek sokkal jobban alszanak, ha be vannak pólyázva, mert ez az első ránézésre szoros kisbaba kiegészítő úgy hat a kicsire, mintha még mindig az anyaméh biztonságában volna.

Kevesebb az éjszakai kaland, ha pólyázva van a csöppség

Bepólyázva a kicsi nemcsak hosszabb mennyiséget alszik egyszerre, de a NREM alvási fázisa is megnövekszik, amely elősegíti a normális fejlődést.

A pólya így segíti az anyuka alvását is, hiszen nem kell óránként felkelnie a nyöszörgő kisbabához, hiszen a pólyában nem tudja magát véletlenül a kezével megbökni, illetve kisebb az esélye annak is, hogy a takaróját vagy a feje alatti kis pelenkát felgyűrné, ami veszélyes is lehet.

Kellemes tapintású, bőrbarát pólyák

A Pindurka Webáruházban található pólyák nem tartalmaznak semmilyen allergén anyagot, nincsenek rajtuk csatok, gombok, műanyag- vagy fémdarabok. A pólyák töltete antiallergén, mely azt jelenti ebben az esetben, hogy nem tudnak megmaradni benne a különféle mikroorganizmusok vagy például a penész.

Léteznek tépőzáras és megkötős modellek is, így érdemes lehet a babaváró buliba mindkét típusból vinni, hadd kísérletezze ki a kismama, hogy mi lesz a legjobb a csöppségnek.

 

4. Egyedi, névre szóló babaruha

Van olyan ember a bolygón, aki képes ellenállni az egyedi, névre szóló babaruháknak? Elég egy frappáns kis szöveg, egy bájos kis minta, és már azon kapjuk magunkat, hogy csak pakolgatjuk tele a kosarunkat különféle édes kis babaruhákkal.

Nincs ez másképp a kismamákkal sem, hiszen ebben az életszakaszban még emocionálisabbak, mint egyébként, így akár el is sírják magukat, ha meglátnak valami aranyos kisbaba ruhát. Ez a típusú baba ajándék is általában biztos befutó, főként akkor, ha jól ismerjük a kismamát, illetve tudjuk a baba nemét, nevét is.

 

Rövid ujjú - hosszú ujjú egyedi mintás baba rugdalózók

Ha nyáron születik a csöppség, érdemes lehet a rövid ujjú modellek között válogatni, ha pedig télen érkezik a kis apróság, akkor pedig a hosszú ujjú baba rugdalózók közül érdemes rendelni. Minél jobban ismerjük a kismamát és a leendő csöppséget, annál könnyebben tudjuk kiválasztani a megfelelő mintát és szövegezést. Ha nem vagyunk biztosak, kérdezzünk bátran :)

 

Egyedi textilpelenka és takaró

Persze nem mindig kell csak és kizárólag baba rugdalózókban gondolkodni – bármilyen nehéz is ez néha, hiszen olyan aranyosak -, vannak már egyedi mintával és szövegezéssel díszített textilpelenkák és takarók is.

Mint tudjuk, textilpelenkából sosem elég, egy bébi takarónak pedig mindig nagy hasznát lehet venni, hiszen éjszaka etetés közben jól esik a picinek egy kis extra melegség, a babakocsiba is jó, ha van néhány takaró, illetve napközben is jó hasznát lehet venni, hogy mindig puha felületen legyen az újszülött.

 

5. Kenguru, pihenőszék vagy babahordozó?

A babaváró ajándékok egyik kedvelt formái a kenguru, a pihenőszék illetve a babahordozó is, hiszen az első néhány hónapban nagyon fontos a kicsinek, hogy a lehető legközelebb legyen az anyukájához, mert ez nemcsak biztonságérzetet ad neki, hanem nyugtatja és optimális fejlődést is biztosít számára.

Nagy kérdés tehát, hogy melyiket érdemes vinni egy babaváró buliba, hiszen mindegyiknek más a funkciója.

 

Kenguru - mert anyun a legkényelmesebb eltölteni a napot

A kenguru egy olyan fenomenális találmány, ami azt szimulálja a kicsinek, mintha még mindig az anyaméhben lenne. A picurka így közel van az anya bőréhez, érzi az illatát, így nem nagyon marad sok oka arra, hogy sírjon vagy nyűgös legyen.

 

Pihenőszék a ringatás mestere

A pihenőszék gyakorlatilag a ringatás egyik továbbfejlesztett verziója. Ez akkor nagyon hasznos, ha a pici nem tud gyorsan elaludni és hosszú percekig kell ringatni, ami például egy komplikációkkal teli szülés után nagy megterhelést jelenthet az anyukának.

 

Babahordozó - autósok kedvence

A babahordozó persze igen nehéz, még akkor is, ha egy újszülött fekszik benne, viszont enélkül el sem lehet indulni egy csöppséggel autózni. Nagy komfortot biztosít a kicsinek, így igen gyakori, hogy elszenderül benne, ami az anyukának is kényelmes, hiszen nem kell tartani vagy cipelni, elég csak megvárni a kocsiban, hogy felébredjen. De ha ügyesek vagyunk, akkor észrevétlenül ki tudjuk venni az autóból, s otthon le tudjuk tenni a földre, hadd aludjon tovább a kicsi.

Melyiket érdemes választani? A bőség zavarában hirtelen nem tudod eldönteni? Egyáltalán nem szégyen megkérdezni a kismamától, mire van szüksége!